Programma Koningsdag 2020

KONINGSDAG 2020 wordt WONINGSDAG 2020

Gezien de maatregelen die van kracht zijn ter voorkoming van de verdere verspreiding van het CORONAVIRUS zijn wij als organisatie van Koningsdag in Soest en Soesterberg niet in de gelegenheid samen met de organisaties die activiteiten organiseren om een publieksprogramma samen te stellen en de gemeenschap aan te bieden. Volgend jaar 2021 zullen wij onze plannen en ideeën weer vertalen naar een aantrekkelijk programma
De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in Nederland heeft Koningsdag 2020 omgevormd naar Woningsdag 2020. In Soest en Soesterberg zullen wij ons hierbij aansluiten.

Dit houdt ondermeer in dat speciale landelijke momenten ook in het programma van Soest en Soesterberg zijn ingebouwd:

Tussen 9.45 en 10.00 uur luiden de kerkklokken

Om 10.00 uur de Nationale Aubade. Hierbij wordt elke inwoner uitgenodigd het Wilhelmus mee te zingen om sommige plaatsen begeleid door muzikanten van o.a. Muziekvereniging PVO die in hun tuin mee musiceren, maar ook door om andere plekken het zingen muzikaal te ondersteunen. Natuurlijk kan ook gebruik worden gemaakt van het initiatief van het Concertgebouworkest.

Om 16.00 uur zullen wij gezamenlijk Toosten op de verjaardag van onze Koning.

————-

In Soest/Soesterberg hebben we aan deze landelijke momenten verschillende activiteiten toegevoegd. Deze mogen volgens de huidige wet- en regelgeving niet leiden tot samenscholingen en dienen zoveel mogelijk vanuit huis te beleven zijn.
Wat is voor onze gemeente allemaal bedacht:

Digitale Oranje Vrijmarkt / i-Soest Oranje Woningsspel

Scouting Soest organiseert tussen 9.00 en 15.00 uur dit jaar een digitale oranje vrijmarkt en tussen 10.00 en 16.00 uur het “i-Soest Oranje Woningsspel”. Voor nadere informatie klik op de evenementen.
De inwoners van Soest en Soesterberg worden van harte uitgenodigd om zich bij een of beide activiteiten aan te sluiten.
Vele tientallen scouts zullen achter de schermen actief zijn op deze dag om vanuit hun eigen thuis de deelnemers bij deze activiteiten te helpen.

Muziek door het dorp

Tussen 10.00 uur en 14.00 uur zal DJ ‘Play it again Sem’ met drie bakfietsen door Soest en Soesterberg rijden en vanuit deze bakfietsen toepasselijke muziek verzorgen. Natuurlijk wordt het programma om 10.00 uur geopend met het “Wilhelmus”.
We mogen en kunnen geen route bekend maken die ze afleggen, maar u zult ze horen.
Zwaai naar ze, zing mee vanaf uw huis, maar houdt voldoende afstand.

DEEL HOE VAN HET ORANJEGEBAK WORDT GENOTEN …

Dit jaar wordt Koningsdag met als titel Woningsdag 2020 vooral binnenshuis gevierd vanwege de bekende overheidsmaatregelen. Een van die bijzondere momenten is natuurlijk het eten van het oranjegebak, bijvoorbeeld de oranjetompouce. Dat zijn momenten die je met elkaar ook moet delen. Hoe vieren we Koningsdag en hoe genieten we van het eten van oranjegebak.
Banketbakkerij Verkleij heeft de laatste jaren de verkoop van het oranjegebak aangekleed met muziek, schminken, toneel en het zingen van het Wilhelmus. Dat zijn activiteiten die op dit moment niet mogen. Hopelijk volgend jaar wel weer.
Daarom het initiatief om het delen van foto’s/filmpjes van het eten van het oranjegebak te delen. Lex Verkleij heeft 3 taarten ter beschikking gesteld voor de leukste opnamen. Het logo van Verkleij moet natuurlijk wel zichtbaar zijn, de doos in beeld, of het papiertje onder het gebak.
Delen kan op facebook of op youtube met hashtag #koningsdagsoest.
Wie doet mee???

Vlaggen uit ….

In ieder geval vragen wij ook alle Soesters om op Koningsdag 2020 de vlag bij voorkeur met wimpel uit te steken. Laten we samen zorgen dat op deze dag het “Oranjegevoel” zichtbaar is.

Vanaf 14 april zijn deze borden door het Oranjecomité in Soest/Soesterberg langs de belangrijke wegen geplaatst.