Artishock

Vijftigste keer viering bij Artishock

 Artishock organiseert dit jaar op 27 april voor de 50ste keer Koningsdag voor heel Soest.
Van 12.00 – 19.00 uur zijn er zowel binnen als buiten podia voor jong en oud, met vooral veel muziekoptredens.
Buiten zijn beeldhouwwerken en boetseervoorbeelden te bewonderen.
De entree is uiteraard de hele dag gratis.

De feestdag begint binnen met de mogelijkheid mee te doen met lekker ouderwetse, klassieke bordspellen. Ieder die daar zin in heeft kan meedoen en zo nodig is er begeleiding van ware bordspelveteranen.

Verder is er binnen een workshop en een optreden door singer-songwriter Laurae; zij houdt je vast met haar producties vol eigen vocal samples en creatieve invalshoeken in haar Nederlandstalige pop/RnB sound. Met heldere vocalen zingt ze over haar persoonlijke ervaringen. Een contrast tussen kwetsbaarheid en kracht. Na het haar debuut-single ‘Laat maar’ verscheen ook afgelopen maand haar nieuwe single ‘Soms te veel’.
Daarna speelt de uit vijf studenten bestaande, nog jonge, band Red Roses. Tot nu toe coveren zij liedjes.

Ook binnen treden op Adam Tree en Jafix. Adam Tree haalt zijn inspiratie uit een mix van alles. Op de beats van Jafix rapt/zingt hij met cryptische teksten over zijn leven. Humor en passie worden erin verwerkt om energie te krijgen tijdens zijn shows, gekoppeld met poëzie stukken en moshpits.

De Amersfoortse band StrayBlocks is na een begin van covers spelen begonnen met het schrijven van eigen nummers. Nu durven ze op te treden met hun eigen sound.

Verder kunnen we genieten van Electronic pop van Hannah Najia en van Rappers/Singers Splinny en Marijn.

Om 16.00 uur wordt het boek gepresenteerd ‘Naar Zeeland, de Veluwe en het Groene Hart’ door Jan van Vlierden met tekeningen van Gerard Kuit.

Het tweetal maakte 25 jaar lang verhalen en tekeningen voor Artishockberichten, het maandblad van onze eigen culturele vereniging Artishock. In hun eerste boek, ‘Verleden Vergezichten’, zijn verhalen gebundeld over Soest en wijde omgeving. Dat eerste boek is nu verkrijgbaar in een goedkopere paperback-versie.

Op het buitenpodium worden het Joep Grotendorst Quartet en The Laundry Big Band met diverse solisten, afgewisseld met DJ ‘Play it again Sem’.
De presentatie is in handen van Marie Jose Tiemstra en Marjoleine Leene.

Joep Grotendorst (sax) is één van de jonge talenten die al een beroepsopleiding aan het conservatorium van Amsterdam volgen. In de vooropleiding Junior Jazz College had hij les van oa Simon Rigter. Dat zijn hart in de jazz ligt is te horen aan zijn bevlogen spel. Hij speelt samen met Evan van der Feen – piano, Søren Christensen – bas en Morgan Fletcher – drums.

The Laundry BigBand is een bigband in de klassieke bezetting: vijf trompetten, vier trombones, vijf saxen, een ritmesectie, bestaande uit bas, slagwerk, piano en voor de vocale stukken zijn er de zangeressen Marie-José Tiemstra en Marjoleine Leene.

Buiten staan ook enkele kramen met beeldhouwwerken van Hans de Goede en Jos Luth-Heida en boetseervoorbeelden van Ton van der Linden.

Wilt u de avond voor Koninginnedag al starten, kom dan naar Dance-In Koningsnach, trek iets oranjeachtigs aan, en dans en proost mee op de verbinding en het goede leven! Leuke, voor 40+ herkenbare en dansbare disco hits (met ook af en toe wat vette rocknummers uit de jaren ‘90) zijn gegarandeerd; zoals vanouds!

Deze avond start om 20.30 uur en stopt om 01.00 uur. De entree € 10,-. Voor leden van Artishock € 7,50. Reserveren via www.artishock-soest.nl

Vereniging Artishock – Steenhoffstraat 46a – 3764 BM Soest

Koninginnedag zaterdag 27 april 2024 van 12.00 – 19.00 uur. Entree gratis.

Kijk verder op de website voor het definitieve programma en de tijden.

Dance-In Koningsnach vrijdag 26 april van 20.30 – 01.00 uur. Entree € 10,00, leden van Artishock € 7,50. Reserveren via www.artishock-soest.nl.

Artishock_A3_2024-Koningsdag_MAIL-WEB-1-724×1024.jpg