Nieuws

Programma Koningsnach en Koningsdag 2024 in Soest en Soesterberg bekend

Vrijmarkt, Muziek, Dans, Sportief bezig zijn zorgen al jaren voor een afwisselend programma op en rond Koningsdag in Soest en Soesterberg. Sinds 2017 zorgen verschillende verenigingen, organisaties en instellingen onder auspiciën van de Stichting Oranjefeesten Soest/Soesterberg dat er activiteiten worden georganiseerd en vrijwilligers ingezet. Een voor Nederland best wel unieke situatie, zo zegt voorzitter van de Stichting Oranjefeesten Soest/Soesterberg René van Hal.

De officiële opening door de burgemeester van Soest is dit jaar om 9.30 uur op het terrein van de Oranje Vrijmarkt. Maar voordat moment zijn al programmaonderdelen van start gegaan zoals de verkoop van Oranjegebak en de Reveille in Soesterberg welke ook dit jaar weer georganiseerd wordt door de leden van de Vrijwillige Brandweer.

Kijk voor het uitgebreide programma

Het Oranjecomité hoopt dat heel Soest weer vlagt en Soest/Soesterberg “Oranje” kleurt. Dat verhoogt alleen maar de sfeer op Koningsdag.
Aanrader: bezoek de activiteiten per fiets.

 

Verkoop grondplaatsen en kramen OranjeVrijmarkt Soest van start

Op 13 maart 2023 is de verkoop van grondplaatsen en kramen van start gegaan voor de OranjeVrijmarkt die jaarlijkse op de Engh door de gezamenlijk scouting in Soest wordt georganiseerd.
Reserveren is mogelijk via een speciale website.

Op de website van de Soester Courant is inmiddels een artikel verschenen.

 

Grootse Koningsmarkt in Soesterberg – inschrijven kan nog

Op Koningsdag 2023 wordt in Soesterberg op de Banningstraat / Den Berghplein / Rademakerstraat een Koningsmarkt georganiseerd. Vanaf heden is het mogelijk een kraam of grondplaats te reserveren.

Informatie en reserveringen koningsmarktsoesterberg@hotmail.com

In 2023 Koningsdrive in De Rank

Koningsdag 2023 in Soest/Soesterberg wordt afgesloten met een gezellige bridgedrive in De Rank, geheel in het teken van Oranje.
Bridge Soest organiseert deze Koningsdrive samen met het Comié Koningsdag Soest/Soesterberg op donderdagavond 27 april a.s..
De drive wordt gehouden in De Rank, Soesterbergsestraat 18 in Soest. Aanvangstijd is 19.00 uur.
Deelname kost € 15 per paar, het maximum aantal paren is 60. Deelnemers worden ontvangen met een kopje koffie met iets lekkers en er is een bittergarnituur bij de borrel.
We spelen 24 boards en er zijn prijzen in iedere lijn voor de winnaars van de topintegraal.
Opgeven kan op de website van Bridge Soest (onder Agenda): Homepage – Bridge Soest
Telefonische inlichtingen bij Armand Trippaers (tel 06 43431681).

De deelname is definitief na ontvangst van € 15 op het rekeningnummer van Bridge Soest (NL62 RABO 0374579377).

Opgeven kan op het mailadres: bridgesoest@gmail.com

 

 

Programma Cultuurfestival Artishock 2023 bekend

De Vereniging Artishock heeft het programma van het Cultuur/Muziek en Kunst op diverse podia op Koningsdag bekend gemaakt. Een veelheid aan artiesten en bands zullen op Koningsnach en Koningsdag optreden.
Zie hier het volledige programma

 

Gezellige buurtfeestjes gezocht?

In de afgelopen 2 jaar werden in verschillende straten, buurten in Soest, “eigen” feestjes georganiseerd omdat grote samenkomsten niet mochten. Straten werden versierd met vlaggetjes en slingers, er werden kinderspelen georganiseerd, kleine kleedjesmarkten, muziek gemaakt.

“Dit waren alternatieven die best wel om een vervolg vragen, ook wanneer grootschalig feesten weer mogelijk is”, zo meent René van Hal.
Het “Oranjecomité” roept inwoners in Soest en Soesterberg op om deze activiteiten door te zetten, te initiëren.

Wel wordt gevraagd dit te melden via mail comitekoningsdagsoest@gmail.com en aan te geven wat georganiseerd wordt.
Voor het leukste initiatief wordt een leuke prijs uitgeloofd.

In 2022 is er weer een Oranje Vrijmarkt op De Engh; reserveren mogelijk vanaf 13 maart a.s. vanaf 15 .00 uur

IVN Natuurfietstocht Koningsdag 2022

IVN Eemland organiseert ook in 2022 weer een Natuur Fietstocht op Koningsdag. Er is weer mooie tocht uitgezet. Dit jaar gaat de route over de Utrechtse Heuvelrug.

Programma Koningsdag 2022 in Soest en Soesterberg op hoofdlijnen bekend

Dit jaar kan Koningsdag weer uitgebreid en groots gevierd worden in Nederland en dus ook in Soest en Soesterberg. In de afgelopen weken hebben weer diverse verenigingen en organisaties aangegeven dat zij een activiteit gaan organiseren. Dit jaar zal elkaar weer uitgebreid ontmoeten centraal staan met daarbij een presentatie van veel Soester cultuur. Het programma kent naast vertrouwde en succesvolle activiteiten ook verschillende nieuwe onderdelen.

Wat is er allemaal te doen?

Vlaggen uit op Koningsdag

De Stichting Oranjefeesten Soest/Soesterberg roept alle Soester inwoners op om woensdag 27 april, Koningsdag 2021, de vlag uit te steken. Bij voorkeur natuurlijk voorzien van een oranje wimpel.

TV-programma Omroep Max “Oranje Boven; het ontstaan van Koningsdag”

In Oranje Boven duikt Omroep MAX in de geschiedenis van Koningsdag. In 1885 begon die traditie als Prinsessedag. Ruim een eeuw lang werd daarna Koninginnedag gevierd, om vanaf 2014 als Koningsdag door het leven te gaan. Hoe is deze oer-Hollandse feestdag ontstaan? Wat waren de hoogtepunten en bijzondere momenten door de jaren heen? En hoe gaven de opeenvolgende vorsten een eigen draai aan de viering van hun verjaardag?
Dat en meer in het drieluik Oranje Boven, vanaf 23 april op NPO 1.

Oranje Boven
Vrijdag 23, zaterdag 24 en maandag 26 april Om respectievelijk 16.35, 17.05 en 16.35 uur op NPO 1

Horeca Soest zorgt op Koningsdag 2021 voor speciale aanbiedingen.

De horeca in Soest zorgt zoals we al jaren gewend zijn op Koningsdag voor speciale aanbiedingen.

Als voorbeelden willen wij noemen:

– Sabrosa, Soest – Zuid op koningsdag hebben ze oesters die ze thuis bij de mensen open maken (op gepaste afstand), daarnaast als Special een kilo ossenhaas.
– Soester BBQ-Gilde met enorme BIG WILLEM hamburgers en leuke prijsjes te winnen.
Proef-Soest biedt een speciale Koningsdag Plateau aan als High Tea.
Klik op hun link en kijk wat ze op Koningsdag speciaal aanbieden.

Binnenkort zal het overzicht worden aangevuld.

Woordpuzzel en Kleurplaat voor de Jeugd; winnaars bekend

Wedstrijd uitgeschreven voor inwoners Soest en Soesterberg
De Stichting Oranjefeesten Soest / Soesterberg heeft voor de inwoners van Soest en Soesterberg een puzzel- en kleurwedstrijd voor de jeugd uitgeschreven.
De puzzel betreft een Woordzoeker. Uw oplossing insturen en u dingt mee naar een van de prijzen.
De kleurwedstrijd is bedoeld voor de jeugd tot 12 jaar. Wie kan de tekening het mooist inkleuren en verdiend daarmee een leuk prijsje.
Uitgebreidere informatie

Inmiddels is de inzendingstermijn verstreken en heeft de jury een aantal “prijswinnaars” geselecteerd van de kleurwedstrijd voor de jeugd en  enkele winnaars getrokken uit de inzendingen met de oplossing van de Woordzoeker.

Winnaars Woordzoeker: dames Ivonne van Schaik, Margreet Dijkstra en Evi Nieuwenhuize

Winnaars Kleurwedstrijd Jeugd: Jack Steinitz (2 jaar), Christine (5 jaar), Bibi Legall Melendez (6 jaar) en Sarah Koops (6 jaar).

De winnaars krijgen hun prijs zsm thuis bezorgd.

Hieronder de winnende kleurplaten:

Bijzondere maar toch geslaagde Koningsdag 2020

Ook in Soest en Soesterberg is weer Koningsdag gevierd. Door de maatregelen om de coronacrisis te beheersen mocht het geen evenement worden en konden de gebruikelijke activiteiten als Vrijmarkt Soest en Soesterberg, Museumplein, Taptoe, Springconcours niet georganiseerd worden.

Binnen de grenzen die er voor deze dag waren zijn er toch bijzondere activiteiten die de sfeer van Koningsdag 2020 bepaald hebben.Voorbeelden waren de Nationale Aubade met ondersteuning op diverse plekken door muzikanten van Muziekvereniging PVO, de vaandelgroep en opening bij De Vijverhof, de vendelgroeten die gebracht werden bij De Drie Eiken (Soesterberg), Zorgcentrum Molenschot en de Vijverhof, de muziek door het dorp via drie bakfietsen van DJ Play it again Sem, en de toost bij De Drie Eiken.

Scouting Soest had gezorgd voor een Virtuele Vrijmarkt maar ook het succesvolle i-Soest Woningsspel.

Wat verder opviel: er werd veel gevlagd, lange rijen bij de banketbakkers voor het Oranjegebak, en allerlei lekkere aanbiedingen door de Soester ondernemers in de Horeca.

Iedereen hartelijk bedankt. Volgens jaar hopelijk weer een Volksfeest.

Koningsdagtoespraak burgemeester Metz van Soest

Aan het begin van Koningsdag 2020 heeft burgemeester Rob Metz in een toespraak de Koning gefeliciteerd met zijn verjaardag en wenst de inwoners van Soest en Soesterberg een gezellige en vooral feestelijke Koningsdag toe.

Hier is de toespraak te bekijken