Nieuws

Bijzondere maar toch geslaagde Koningsdag 2020

Ook in Soest en Soesterberg is weer Koningsdag gevierd. Door de maatregelen om de coronacrisis te beheersen mocht het geen evenement worden en konden de gebruikelijke activiteiten als Vrijmarkt Soest en Soesterberg, Museumplein, Taptoe, Springconcours niet georganiseerd worden.

Binnen de grenzen die er voor deze dag waren zijn er toch bijzondere activiteiten die de sfeer van Koningsdag 2020 bepaald hebben.Voorbeelden waren de Nationale Aubade met ondersteuning op diverse plekken door muzikanten van Muziekvereniging PVO, de vaandelgroep en opening bij De Vijverhof, de vendelgroeten die gebracht werden bij De Drie Eiken (Soesterberg), Zorgcentrum Molenschot en de Vijverhof, de muziek door het dorp via drie bakfietsen van DJ Play it again Sem, en de toost bij De Drie Eiken.

Scouting Soest had gezorgd voor een Virtuele Vrijmarkt maar ook het succesvolle i-Soest Woningsspel.

Wat verder opviel: er werd veel gevlagd, lange rijen bij de banketbakkers voor het Oranjegebak, en allerlei lekkere aanbiedingen door de Soester ondernemers in de Horeca.

Iedereen hartelijk bedankt. Volgens jaar hopelijk weer een Volksfeest.

Koningsdagtoespraak burgemeester Metz van Soest

Aan het begin van Koningsdag 2020 heeft burgemeester Rob Metz in een toespraak de Koning gefeliciteerd met zijn verjaardag en wenst de inwoners van Soest en Soesterberg een gezellige en vooral feestelijke Koningsdag toe.

Hier is de toespraak te bekijken

i-Soest Oranje Woningsspel

Scouting Soest verzorgt de laatste jaren de Oranje Vrijmarkt op De Engh. Dit jaar kan deze activiteit jammergenoeg niet doorgaan. Daarvoor in de plaats wordt een Digitale Oranje Vrijmarkt georganiseerd. Nieuw is een speciaal voor Koningsdag 2020 ontworpen i-Soest Oranje Woningsspel. Voor dit spel hoef je op Koningsdag tussen 10.00 en 16.00 uur je huis niet uit en je hebt een hele leuke dag vol uitdagingen.

Het is een knots knetter gek spel geworden voor iedereen (jong en oud). Je kunt het solo maar ook in teamverband spelen. Opdrachten en vragen hebben te maken met Soest, Soesterberg, Koningsdag, Het  Koningshuis e.v.a.

Uitgebreide informatie

 

Digitale Oranje Vrijmarkt Soest in 2020 ipv een plekje op De Engh

Digitale Oranje Vrijmarkt Soest 2020
27 april van 9.00 tot 15.00 uur

We hebben een alternatief voor de jaarlijkse Oranje Vrijmarkt op de Engh. Op Koningsdag kan iedereen van achter de computer en met behulp van de mobiele telefoon aanbiedingen bekijken, plaatsen, presenteren en natuurlijk kopen en verkopen.

De actie is super simpel: alle inwoners van Soest en Soesterberg kunnen speciaal voor de Oranje Vrijmarkt een filmpje maken van spulletjes die ze willen verkopen. Het liefst voorzien van grappig of enthousiast commentaar en deze voor de Virtuele Vrijmarkt op YouTube plaatsen. Begin de naam van je filmpje dan met #vrijmarktsoest2020. Neem de woorden vrijmarkt, Soest/Soesterberg en 2020 ook op in je beschrijving. We zouden het leuk vinden als je in het filmpje of op je kleedje/tafel ook ergens het logo van de vrijmarkt verwerkt.

Bekijk de demo

Lees uitgebreidere informatie

Aktie Banketbakkerij Verkleij: Soesters laat zien hoe u van het Oranjegebak geniet

Banketbakkerij Verkleij heeft de laatste jaren de verkoop van het Oranjegebak aangekleed met muziek, schminken, toneel en het zingen van het Wilhelmus. Dat zijn activiteiten die op dit moment niet mogen.
Aktie:
Daarom het initiatief om het delen van foto’s/filmpjes van het eten van het Oranjegebak te delen. Lex Verkleij heeft 3 taarten ter beschikking gesteld voor de leukste opnamen. Het logo van Verkleij moet natuurlijk wel zichtbaar zijn, de doos in beeld, of het papiertje onder het gebak.
Delen kan op Facebook of op YouTube met hashtag #koningsdagsoest.
Wie doet mee???

Koningsdagthuis.nl: site waar Oranjegevoel wordt gedeeld.

Voor Koningsdag 2020 is een apart platform gecreëerd www.koningsdagthuis.nl.

Op deze site worden op 27 april veel activiteiten en bijzondere dingen gedeeld van hoe Nederland deze bijzondere Koningsdag viert. Ook onze Koning en de Koninklijke Familie zullen op deze dag worden gevolgd en presenteren zich op deze site.

Meer informatie:

 

De Koningsbrief, de Koningstekening van 2020 “Een Boek voor de Koning”

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in Nederland heeft het initiatief genomen om op Koningsdag 2020 “Een Boek voor de Koning” aan te bieden. Alle kinderen 12 jaar en jonger worden uitgenodigd, eigenlijk uitgedaagd, hieraan een bijdrage te leveren door het schrijven van een boodschap of maken van een tekening.

Doe je mee? Natuurlijk. Bijgaand informatie over hoe en wat je kunt bijdragen. Zorg dat ook jouw bijdrage aan het Boek wordt toegevoegd.

 

Vlaggen uit op Koningsdag

De Stichting Oranjefeesten Soest/Soesterberg roept alle Soester inwoners op om maandag 27 april, Koningsdag 2020, de vlag uit te steken. Bij voorkeur voorzien van een oranje wimpel.

Koningsdag en de beperkingen vanwege het Coronavirus

Ter voorkoming van een verdere verspreiding van het CORONAVIRUS zijn in ons land vergaande maatregelen genomen. Gezien het feit dat er tot 1 juni in Nederlands geen evenementen mogen worden georganiseerd. Daardoor kunnen wij op Koningsdag 2020 in Soest en Soesterberg geen programma samenstellen.

Het bestuur van de Stichting Oranjefeesten Soest/Soesterberg staat in nauw contact met andere oranjeverenigingen/comités via haar landelijke koepel (KBOV) en de burgemeester van de gemeente Soest (verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheidszorg) welke initiatieven toch nog mogelijk zijn  om een oranjegevoel op Koningsdag te bereiken.

Het versterken van de saamhorigheid in onze gemeenschap wordt daarbij nagestreefd.

Prinsen en Prinsessenbal nieuwe activiteit op Koningsdag 2020 in Soest / Inmiddels geannuleerd

De Stichting Franklin zal tijdens Koningsdag 2020 een nieuwe activiteit gaan organiseren, nl. een Prinsen en Prinsessenbal. Plaats van de activiteit is het Museumplein Soest aan de Steenhoffstraat. Rond 12.00 uur worden de deelnemers met een koets gebracht naar deze locatie alwaar ze in het Gildehuis de eerste danspassen gaan maken. Natuurlijk in feestelijke kledij.
Stichting Franklin organiseert activiteiten voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Nadere informatie volgt