Programma Koningsdag 2021

Rode draad in het programma op Koningsdag Soest en Soesterberg in 2021 zijn de door de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen geïnitieerde landelijke gebeurtenissen, die ook in Soest met veel enthousiasme zijn opgepakt als Nationale Aubade en Toost. Alleen het verrassingselement zal daarbij centraal staan, omdat rekening moet worden gehouden met de 1,5 meter afstand en dat er niet teveel mensen tegelijk op een bepaalde plek aanwezig mogen zijn.

Centraal in het Soester programma staat dit jaar een muzikaal en vooral feestelijk geluid dat door het dorp (zowel Soest als Soesterberg) trekt. Van 10.00 tot 16.00 uur zullen Pop-up optredens worden verzorgd via de bakfietsen van DJ ‘Play it again Sem’. Zoveel mogelijk wooncomplexen voor senioren zullen deze Koningsdag met een bezoek worden verblijd.

Natuurlijk gaan er meer vlaggen uit dan ooit tevoren, worden alle klokken geluid en om 10:00 uur klinkt hopelijk door heel Soest vanaf balkons en uit tuinen het Wilhelmus.

Burgemeester Metz zal in de ochtend tijdens een o.a. via YouTube en Facebook uitgezonden speech de Koning en de inwoners van Soest en Soesterberg feliciteren en hen een gezellige oranjegetinte Koningsdag toewensen.

Deel je belevenissen

Alle Soesters kunnen de hele dag hun belevenissen via internet delen door het plaatsen van filmpjes en foto’s. Hun bijdragen moeten voorzien zijn van de hashtag #koningsdagsoest2021, waardoor ze eenvoudig door mede Soestenaren kunnen worden gevonden en door de organisatie gedeeld kunnen worden.

OVERZICHT PROGRAMMA
KONINGSDAG 2021

Dit houdt ondermeer in dat speciale landelijke momenten ook in het programma van Soest en Soesterberg zijn ingebouwd:

Tussen 9.45 en 10.00 uur luiden de kerkklokken

Om 10.00 uur de Nationale Aubade. Hierbij wordt elke inwoner uitgenodigd het Wilhelmus mee te zingen. Op verschillende plekken in Soest wordt dit gevolgd met een vendelgroet door vendeliers van het Groot Gaesbeeker Gilde.

10.00 – 17.00 uur Muziek door het dorp met stops bij wooncomplexen met veel senioren.

Gehele dag is het mogelijk de IVN Natuurfietstocht te rijden.

Om 16.30 uur zullen wij gezamenlijk Toosten op de verjaardag van onze Koning.

Verschillende horecagelegenheden hebben Koningsdaggerechten/menu’s in de aanbieding. Bij de (banket)bakkers is natuurlijk Oranjegebak te koop.
KOOP LOKAAL KOOP LOKAAL

IVN NATUURFIETSTOCHT KONINGSDAG 2021

IVN Eemland heeft haar traditie weer opgepakt en heeft voor Koningsdag 2021 weer een mooie route voor de Natuur Fietstocht uitgezet. Dit keer met als thema “De Vuursche”.
Gezien de coronamaatregelen mag slechts met 2 personen tezamen of in gezinsverband worden gereden. En om de fietsers te verdelen over de dag is vanaf heden de route ook op deze site en de site van IVN Eemland te downloaden.
Deelnemers, die liever een route afhalen bij de Molen De Windhond waar start en finish van de tocht gepland staat, wordt ook die gelegenheid geboden. Van 10.30 tot 11.30 uur kunnen bij Molen De Windhond de routes worden afgehaald en direct gestart.
Ook daarbij geldt: Houd voldoende afstand!!


Muziek door het dorp

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zal DJ ‘Play it again Sem’ met drie bakfietsen door Soest en Soesterberg rijden en vanuit deze bakfietsen toepasselijke muziek verzorgen. Zoveel mogelijk wooncomplexen voor senioren zullen deze Koningsdag met een bezoek worden verblijd.
We mogen en kunnen geen route bekend maken die ze afleggen, maar u zult ze horen.
Zwaai naar ze, zing mee vanaf uw huis, maar houdt voldoende afstand.

Vlaggen uit ….

In ieder geval vragen wij ook alle Soesters om op Koningsdag 2021 de vlag bij voorkeur met wimpel uit te steken. Laten we samen zorgen dat op deze dag het “Oranjegevoel” zichtbaar is.

Vanaf 14 april zijn deze borden door het Oranjecomité in Soest/Soesterberg langs de belangrijke wegen geplaatst.