Vrolijke Fietstocht door Soest langs Koningslint door Soest en Baarn.

De afgelopen twee jaar kon er weinig gefeest worden op Koningsdag. De reden daarvoor is bekend. Maar als het aan de initiatiefnemers van Rotary Soest-Baarn en Ladies’Circle Soest ligt komt daar dit jaar op 27 april verandering in. Met het Koningslint wordt er een feestelijke fietstocht langs de horeca in Soest en Baarn gehouden.

Sportief, actief en gezellig bezig zijn, ondertussen het goede doel steunen en dat tijdens een lokale activiteit voor jong en oud op Koningsdag. De ingrediënten voor een heerlijk evenement liggen volgens de organisatoren van Rotary Soest-Baarn en Ladies’Circle Soest startklaar.

Het Koningslint is de naam van de fietstocht die de mooiste plekjes van Baarn en Soest laat zien en die de deelnemers ook nog eens brengt bij verschillende horeca in de twee dorpen. De organisatie laat weten: ,,De naam Koningslint komt voort uit het idee dat Soest een lintdorp is met prachtige plekjes en gezellige horeca.”.

ROUTES
Er is een volwassen route (Koningslint) van ongeveer 25 kilometer en een kidsroute (kidslint) van ongeveer 5 kilometer. Zo kan het evenement met jong en oud, met gezin of met vriendengroep beleefd worden. De opbrengst van het evenement gaat naar drie goede doelen: Hart voor Soest, Stichting Franklin en de Regenboogboom.

Het is de organisatoren uit het hart gegrepen. ,,We willen het evenement voor iedereen toegankelijk maken, door kaartjes beschikbaar te stellen aan deze verschillende goede doelen kunnen we iets terug doen voor de maatschappij.”

MOGELIJKHEDEN
De volwassen fietstocht gaat langs allerlei bijzondere en kenmerkende plekken in de gemeenten Soest en Baarn. Genoeg mogelijkheden dus om de dag compleet te maken met koffie, lunch of borrel.

FIETSKAART
Bij aanvang van de fietstocht ontvangt iedere deelnemer zijn of haar fietskaart en op vertoon van deze kaart ontvang je als deelnemer op 5 locaties een hapje en of drankje. De fietstocht eindigt bij de Lindenhof, waar de mogelijkheid is om gezellig met elkaar een borrel te drinken.

ACTIVITEITEN
De kidsroute van vijf kilometer is speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op deze route zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen. Voor de deelnemers aan deze fietstocht zijn er drie locaties waar je een versnapering krijgt. En natuurlijk is er ook aan de ouders van de kinderen gedacht, ook voor hen is er wat lekkers. De kidsroute eindigt bij Restaurant de Soeterduinen met speelplezier en wat lekkers.

HORECA
De horeca verleent alle medewerking tot plezier van een woordvoerder van de Ladies’Circle Soest: ,,Super dat de horeca wil meewerken aan het evenement na de uitdagende coronaperiode die hopelijk achter ons ligt. Wij hopen dat we met deze eerste editie een mooie basis neerzetten om de komende jaren steeds verder uit te breiden.”

Meer informatie over de fietstocht en verkoop van tickets via http://koningslint.nl/