Digitale Oranje Vrijmarkt

Digitale Oranje Vrijmarkt Soest 2020 27 april van 10.00 tot 15.00 uur

De Oranje Vrijmarkt op Koningsdag is in Soest een begrip. Al vele jaren organiseren de Scoutinggroepen in Soest deze activiteit. Wegens Corona gaat dat dit jaar niet door op de Engh. Toch hebben ze een alternatief bedacht.  Op Koningsdag  kan iedereen van achter de computer en met behulp van de mobiele telefoon aanbiedingen bekijken, plaatsen, presenteren en natuurlijk kopen en verkopen.

Deze actie is reuze simpel: alle inwoners van Soest kunnen speciaal voor de Oranje Vrijmarkt een filmpje maken van spulletjes die ze willen verkopen. Het liefst voorzien van voldoende grappig of enthousiast commentaar. Voor deze Virtuele Vrijmarkt plaats je je filmpje op YouTube. Begin de naam van je filmpje dan met #vrijmarktsoest2020. Neem de woorden vrijmarkt, Soest en 2020 ook op in je beschrijving. We zouden het leuk vinden als je in het filmpje of op je kleedje/tafel ook ergens het logo van de vrijmarkt verwerkt.

Een instructiefilmpje vindt je op: https://youtu.be/Ouu4vlQ3Y2w

Laat op je filmpje de zaken zien, die je anders op de vrijmarkt had aangeboden. Hoe leuker het filmpje is om naar te kijken…. hoe langer je de aandacht vasthoudt van de kijkers….. en dus hoe meer kans op verkopen.

Onder je filmpje is het verstandig een lijst op te nemen van de spulletjes die je aanbiedt. En de prijzen. Gedurende de dag kan je deze lijst bewerken door er zaken door te strepen of af te halen. Doorstrepen is leuker, dan zie je wat je al verkocht hebt.

Straks kan iedereen de filmpjes makkelijk vinden door de hastag #vrijmarktsoest2020 te gebruiken of door te zoeken op Vrijmarktsoest2020.

Op de Koningsdag zelf, 27 april, moet je als verkoper direct bereikbaar zijn van 9.00 tot 15.00 via email, chat, skype of whats-app direct om vragen te beantwoorden over je aangeboden spullen, en informatie te geven over de te verkopen spullen, evt. specifieke beelden te delen via face/time of skype en natuurlijk de prijsonderhandeling te kunnen doen. In het filmpje en onder je filmpje plaats je jouw contactgegevens.

Je vragen kan je stellen via een email op de website van de oranje vrijmarkt. We maken daar een lijst met de FAQ (vaak gestelde vragen en hun antwoorden).

Voor verkopers: Veel succes met plaatsen van filmpjes en succes met de verkoop.  Voor kopers: veel succes met zoeken en kopen.

En voor iedereen: veel plezier en wees een beetje extra aardig voor elkaar vandaag!

En de dag na Koningsdag: wel je filmpje weer verwijderen!