Wat is er allemaal te doen op Koningsdag 2022 in Soest en Soesterberg

In Soesterberg is op 26 april de traditionele Koningsnach weer terug op het programma. Nieuw is dat Artishock op 26 april de aanloop naar Koningsdag viert met een dance-in.

Op de Engh zal op woensdag 27 april weer de OranjeVrijmarkt georganiseerd worden. Op 13 maart is de reservering van de kramen en grondplaatsen van start gegaan. De 4 scoutinggroepen in Soest zijn ook dit jaar weer verantwoordelijk voor de organisatie.

In Soesterberg is de organisatie van de activiteiten in handen van AGAVS. Zij heeft rondom de Banninghal een uitgebreid programma opgezet op Koningsdag met o.a. kleedjesmarkt, activiteiten voor jeugd en gelukkig dit jaar ook weer het feest op Koningsnach (dinsdag 26 april). Het wordt een feest dat aansluit op de eerder gevoerde discussies in Soesterberg om een levendige gemeenschap te zijn.

Rondom het Sint Jozefgebouw aan de Steenhoffstraat dit jaar geen Museumpleinfeest, maar zorgen zowel Artishock als het Groot Gaesbeeker Gilde voor een Koningsfeest tussen 12.00 en 20.00 uur. Een keur aan Soester musici/bands/DJ’s bieden hier een afwisselend programma waarbij het niet alleen genieten is van de muziek maar ook van het weer ontmoeten van bekenden. Artishock zorgt op Koningsnach daarnaast nog voor een Dance-In.

Naast de Natuurfietstocht die al vele jaren wordt georganiseerd door IVN Eemland is dit jaar Koningslint Soest-Baarn een nieuw programmaonderdeel: een vrolijke fietstocht voor jong en oud en nog voor een goed doel ook. De organisatie is in handen van Rotary Soest-Baarn en Ladies Circle.

De voorzitter van de Stichting Oranjefeesten  Soest-Soesterberg, René van Hal, geeft aan dat naast bovenstaande activiteiten er nog veel meer feest zal bruisen in Soest en Soesterberg, al of niet georganiseerd onder de paraplu van de stichting.

Persbericht programma Koningsdag 2022 d.d. 10 maart 2022